2014. február 22., szombat

Nők, akik megváltoztatták a divatot

A múltban és a jelenben egyaránt voltak, vannak olyan nők, akik nagyon sokat tettek a nők ízlésének, és magának a divatnak a megváltoztatásában. Mindegyiküket letisztult, elegáns ruhatáruk, és nőies kinézetük, valamint intelligenciájuk és bájuk juttatta olyan magasra, ahol még ma is, haláluk után is jelen vannak.

Coco Chanel: A nő, aki mert újítani. Férfi kosztümben járt, szivarozott, nem hordott fűzőt, és mindent elítélt, ami az eddigi felfogás szerint nőies volt.  Nem kedvelte a kényelmetlen ruhadarabokat, ezért megreformálta a  20.század divatját, ezzel megteremtve a stílusos nő fogalmát. Erős nő volt, akinek nem volt szüksége férfiakra, hogy megálljon a lábán. A Windsori herceg ajánlatát is azzal az érvvel  utasította vissza, hogy "Coco Chanelből csak egy van".Dzsörzé ruháit bármilyen társadalmi rétegből származó hölgy viselhette, hiszen Coco legfőbb célja az volt, hogy mindenkihez eljuttassa ruhadarbjait, majd később kiegészítőit, és kozmetikumait.  Az egyik legnagyobb ikon, akinek sokat köszönhetünk. Megalapította a Chanel divatházat, amelyet ma a német származású Karl Lagerfeld irányít.




Adrey Hepburn: A "Reggeli Tiffanynál" című film klasszikusnak számít, valamint az egyik leghíresebb jelenetében az ikonikus Adreyt láthatjuk a híres cicás napszemüvegében. Maga volt a megtestesült báj, az aranyos nőiesség, ezért is volt a korszak nőideálja. Filmes karrierének végén az ENSZ munkáját segítette. 




Marilyn Monroe: A 20. század egyik leghíresebb, és talán legbotrányosabb életű színésznője volt. Halála körül máig a rejtély sűrű köde található. A leghíresebb partnere mind közül J.F. Keneddy volt, akinek szintén rejtélyes halála is Marilynhez köthető. Erős, magabiztos nő volt, aki tudta mi kell a férfiaknak. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése