2014. július 11., péntek

Házi szépítkezés

Mindenkivel előfordult már, hogy szeretett volna valamit találni a különböző bőrproblémáira, vagy a hétköznapi kis kellemetlenségekre, de a kozmetikai cuccok árát látva elkerekedett a szeme. Viszont nem csak ezek a termékek segíthetnek rajtad. Az anyatermészet sem azért adta a különböző növényeket, anyagokat, hogy csak megegyük őket, hanem a szépségápolásban is jelentős szerepet kaptak.



Citrom: Vitamindús, ezért az arcunkra kenve bőrmegújító, tisztító hatása van. Összehúzza a pórusokat, ezért miután felkented az arcodra (arra viszont vigyázz, hogy ne menjen a szemedbe) várj kb 10 percet, majd mosd le. Eléggé leszárítja az arcot, ezért ajánlatos egy hidratáló krém használata ezután.


Szódabikarbóna: Nagyon jó a pattanásokra, mert ugyanúgy, mint a citrom, ez is leszárítja őket. Egy picit vizezd be az ujjad, és nyúlj bele a szódabikarbónába, majd kend fel a pattanásodra és reggelre láthatólag jobban fog kinézni. A szárításon kívül pedig ha hetente kétszer megmosod vele a fogad, az nagyon jót tesz a fogaknak fehérítő és fertőtlenítő hatása miatt. 


Ricinusolaj: A hajnak nagyon jót tesz, hiszen táplálja, ápolja. Jótékony hatása miatt a haj gyorsabban nő, szebb lesz, fényesebb és nem lesz olyan töredezett a vége. A hajadat így már a topmodellek is megirigyelnék. ;)


Ecet: Mindenkivel előfordult már, hogy egy cipő viselése után nem mindig volt rózsaillatú a lába. Erre nagyon jó az ecet, ami megszünteti a kellemetlen szagokat. Emellett a hajadra is jó hatással van. 


Uborka: Bőséges víztartalma miatt pótolja a folyadékot a bőrödből, ezért az nehezebben szárad ki. Megnyugtatja a bőrödet, így az arcod kipihentebbnek fog látszani. 


Fogkrém: Szintén leszárítja a pattanásokat.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése